Вход | Регистрация | English

Прояви

Рубрики


ОПЕРАТА С ПОРЕДИЦА ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТИ

Дата:
ОПЕРАТА С ПОРЕДИЦА ПРАЗНИЧНИ КОНЦЕРТИ

Държавна опера Пловдив представя празнична концертна програма за Коледа. За първи път пловдивчани ще се насладят на камерна музика в ново културно пространство - „Сцена на третия етаж" в Градски Дом на Културата. На 12 декември солистите на хора на Пловдивска опера ще изпълнят арии от Моцарт, Белини, Верди, Бизе, Пучини, Глинка и Леонкавало. На 17 декември своите „Коледни откровения" ще поднесат Ромео Смилков (гост), Линка Стоянова (гост), Жанета Стегарева и Елена Чавдарова - Иса. Камерната програма включва творби от Фрескобалди, Й.С.Бах, Шуберт, Пучини, Гуно, Делиб.
На следващия ден - 18 декември, хор „Детска китка" с диригент Яна Делирадева и хорът на Държавна опера Пловдив с диригент Христо Михалев ще изнесат концерт „Преди святата нощ". На сцената в Концертна зала ще се качат още Здравка Колева - арфа, Димо Георгиев- тенор, Росица Начкова, Десислава Гюзелева и Радул Начков - ударни инструменти, Светослав Калчев - обой, Тодор Златарев - контрабас, Момчил Ангелов - китара. В програмата са включени произведения от Моцарт, Рамирес и Бритън.
Малките зрители ще бъдат изненадани с вълшебната музикална приказка „Хензел и Гретел" на 14 и 16 декември. Съставът на Държавна опера Пловдив е в трескава подготовка и за Новогодишна Гала със специалното участие на чаровникът Орлин Павлов и примата Еделина Кънева на 30 декември, както и за допълнителното представление на „Турандот" на 20 декември.